Choď na obsah Choď na menu

Zloženie jedálnička

Jedálny lístok by ste si mali zostaviť tak ako vám to vyhovuje a podľa vašich možností. Ale aj napriek tomu mám pre vás ešte pár rad. Medzi hlavnými jedlami by mal byť prestávky v rozsahu 5 až 6 hodín. Na raňajky odporúčam ovsené vločky. Na desiatu alebo olovrant by som odporúčala len niečo ľahké nejaké ovocie alebo zeleninu. Odstrániť alebo obmedziť príjem vysokoenergetické potraviny medzi, ktoré patria tieto potraviny: tuk (olej, maslo), párky, syry s vysokým percentom tuku, salámy, vyprážané jedlá, hranolčeky, orechy, sladkosti a sladidlá.  Ak máte neustále chuť na niečo sladké skúste ju potlačiť. Napríklad pitím čistej vody. Chuť na sladké podporuje aj stres preto sa mu snažte vyhnúť.